015 257 95 78
Selecteer een pagina
 
Er is een nieuwe app, de tekenscanner app.
Door het registreren van teken kunnen we een onderzoek doen naar de verschillende soorten teken en de ziektes die bij hun horen. Ook kunnen we door registratie, in kaart brengen waar welke teken voorkomen.
Daarvoor hebben we iedereen nodig.
 

Wat is de TekenScanner app?

De TekenScanner app is een app voor je smartphone waarbij je een onderzoeksset kunt aanvragen. Zorg dat je de teek zo snel mogelijk van je dier verwijderd. Zodra je de teek uit je dier hebt gehaald berg je hem op in een bakje.

TekenScanner

Download de TekenScanner app van Bayer op je smartphone. De app is beschikbaar voor zowel Apple als Android en kan gratis gedownload worden in de Google Play Store of de Apple Store. 

Wanneer je de app hebt gedownload moet je wat vragen beantwoorden. Je krijgt bijvoorbeeld vragen over je woonplaats en je huisdier. Deze gegevens gebruiken ze om een goed beeld van de teken in Nederland te krijgen. Met deze gegevens kan er bijvoorbeeld gekeken worden hoeveel teken er bij jou in de buurt besmet zijn met de Borrelia-bacterie.

Wanneer je de vragen ingevuld hebt kun je een onderzoeksset aanvragen. Je krijgt dan thuis een verpakking opgestuurd waarin je de teek terug moet sturen naar de Universiteit van Utrecht. Hier zal de teek onderzocht worden op maar liefst 36 verschillende ziekten! Na onderzoek zul je de uitslag binnenkrijgen via je app.Zo kunnen we in kaart brengen welke soorten teken er zijn en waar zij voorkomen.

Hoe de app exact werkt kunnen jullie vinden op de onderstaande link.