015-2579578
Maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 17.30/18.30 uur

Dodelijke kattenziekte in Den Haag

Indien een kat niet of onvoldoende gevaccineerd is tegen kattenziekte en het dier komt in aanraking met het virus, kunnen na twee tot zeven dagen diverse ziekteverschijnselen optreden, zoals sloomheid, koorts, braken en diarree. De kat kan daardoor zeer snel uitdrogen, onderkoeld raken en in shock. Vaak is de ziekte al binnen een paar uur dodelijk. Kattenziekte is één van de dodelijkste infectieziektes voor de kat. Doordat veel mensen hun katten vaccineren, komt de ziekte niet zo heel vaak meer voor.

Alle niet of onvoldoende gevaccineerde katten lopen risico bij een uitbraak, ook binnenkatten. Kattenzorg Den Haag raadt daarom met klem aan om de dieren te laten inenten tegen kattenziekte. Tijdens een uitbraak van kattenziekte in 2013 overleden nog honderden katten. In Den Bosch in 2017 dertig katten. In Amsterdam zijn dit jaar al vijf katten overleden aan de ziekte.

Voor meer informatie hierover of voor het maken van een afspraak met een dierenarts van Dierenkliniek Nootdorp, belt u 015-2579578.

Nu Bellen