015-2579578
Maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 - 17:30

De maand september is Puppy en Kitten maand bij ons. Deze maand willen we jullie wat meer informatie geven over puppy’s en kittens.

Wat heb je nodig voor het aanschaffen van  een puppy?;
– bench,
– voerbak, waterbak,
– riem,
– halsband,
– kussen,
– puppy cursus,
– trimster of borstel (als u een langharige hond aanschaft),
– bijtspeeltjes.

Puppy vaccinatie schema:
– 6 weken Puppy Distemper Parvo,
– 9 weken Leptospirose 4 + Parvo ,
– 12 weken Leptospirose 4 + Distemper + Hondenziekte + Parvo.

De vaccinatie leptospirose wordt hierna 1 x per jaar herhaalt. De Distemper, Hondenziekte en Parvo om de 3 jaar. Als de hond in een pension gaat heeft u nog een aanvullende enting nodig genaamd de Kennelhoest vaccinatie. Deze vaccinatie is 1 jaar geldig. Mocht u uw hond mee willen nemen naar het buitenland heeft hij/zij de Rabiës enting nodig. Deze moet minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven worden, voor de 1ste keer.  Daarna is deze 3 jaar geldig.

 

Ontwormingsschema puppy:
Op 2, 4, 6 weken en daarna iedere maand tot dat de pup 6 maanden is.  Vervolgens 1 keer per 3 maanden. Wij werken met o.a. Milbemax (Praziquantel).

 

Vlooien en tekenbestrijding voor de pup:

U kunt de vlooien en teken op verschillende manieren bestrijden.Met een pipet of een smakelijke tablet. Er zijn middelen die 1 maand werken en er zijn middelen die 3 maanden werken. U kunt het beste persoonlijk advies vragen aan de assistente wat het beste bij u en uw huisdier past. Wij werken o.a met Vectra 3D, Credelio en Stronghold.

Wat heb je nodig voor het aanschaffen van een kitten?;
– kattenbak,
– voeding en drinkbak,
– borstel ( mits u een langharige kat aanschaft),
– krabpaal,
– halsband,
– nagel knip schaar,
– speeltjes.

Kitten vaccinatie schema:
9 weken Katten en niesziekte
12 weken Katten en niesziekte

De vaccinatie wordt 1 keer per jaar herhaald. De niesziekte ieder jaar en de kattenziekte om de 3 jaar. Als u kat in een pension gaat heeft hij/zij soms een aanvullende enting nodig genaamd de Bb enting. Vraag aan u pension welke eisen zij stellen voor de komst van u huisdier.  Mocht u uw kat mee willen nemen naar het buitenland heeft hij/zij de Rabiës enting nodig. Deze moet minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven worden, voor de 1ste keer.  Daarna is deze 3 jaar geldig.

Ontwormingsschema kitten:
Op 2, 4, 6 weken, iedere maand tot een leeftijd van 6 maanden. Daarna 1 keer per 3 maanden. Wij werken met de Milbemax dat is een tablet. Maar we hebben ook de Profender kat. Dat is een pipet.

 

 

Vlooien en tekenbestrijding voor de kitten:

U kunt de vlooien en teken op verschillende manieren bestrijden.Met een pipet of een smakelijke tablet. Er zijn middelen die 1 maand werken en er zijn middelen die 3 maanden werken. U kunt het beste persoonlijk advies vragen aan de assistente wat het beste bij u en uw huisdier past. Wij werken o.a met Advantage, Credelio en Bravecto.

Nu Bellen