015 257 95 78
Selecteer een pagina
Diana van der Valk

Diana van der Valk – dierenartsassistente

Ik ben Diana van der Valk en ben geboren en getogen in Den Haag. Na het behalen van mijn Havo-diploma ben ik in 1987 in deze dierenartsenpraktijk gaan werken. Als kind wilde ik altijd dierenarts worden, maar aangezien de wiskundeknobbel ontbrak werd het dierenartsassistente.

De opleiding hiervoor heb ik gevolgd bij de LOI en na het behalen van het diploma ben je dan paraveterinair. Een paraveterinair heeft meer bevoegdheden dan een assistente.

Zolang ik me kan herinneren hebben we thuis honden gehad. Deze hobby heeft zich uitgebreid tot het fokken en showen van Ierse Setters, wat met de nodige successen aardig lukt. Met fokken zijn we inmiddels gestopt. Op het moment hebben we tien Ierse setters en een Engelse Cocker Spaniël rond lopen. Mede voor de honden zijn we verhuisd naar Berkel en Rodenrijs waar we meer rust en ruimte gevonden hebben. Hier hebben we de veestapel ook uitgebreid met een aantal kippen: 3 Brahma’s die dagelijks voor een vers eitje zorgen.

Voor de hondenhobby heb ik het examen van de cursus Algemene Kynologische Kennis gehaald en de vervolgcursus Exterieur en Bewegingsleer doorlopen. Voor de Ierse setter Club doe ik veel vrijwilligerswerk, o.a. voor de fokadviescommissie.

Mijn hobby’s zijn wandelen met de honden, het showen van de honden, tuinieren, fotograferen, lezen en fietsen.

Om de kennis op peil te houden en om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen volgen we geregeld nascholingscursussen over o.a. gebitsverzorging, gedrag, voeding en anesthesie.