015-2579578
Maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 - 17:30
Selecteer een pagina

Robin Gieling – dierenarts

Mijn naam is Robin Gieling en ik werk sinds oktober 2019 met veel plezier voor deze praktijk. Ik ben voornamelijk te vinden in Dierenkliniek Statenlaan en in Dierenkliniek Nootdorp.

Ik ben begin 2014 afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Al tijdens mijn studie, maar ook na mijn afstuderen, ben ik de hele wereld over geweest; ik ben begonnen met werken op St. Maarten, waar ik ook veel met welzijnsorganisaties heb gewerkt. Daarna heel even in Nederland, zelfs als waarnemer bij Dierenkliniek Statenlaan. Tijdens mijn studietijd heb ik veel stages in het buitenland gedaan, waar ik ervaring op kon doen met het werken met wilde dieren, en daar wilde ik heel graag mee verder. Na het behalen van het Zuid Afrikaanse dierenartsen examen ben ik in Zuid Afrika en later ook Namibië gaan werken. Daar werkte ik voor de Cheetah Conservation Fund. Naast het werken met de cheetahs en soms ook andere wilde roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en Afrikaanse wilde honden is “One Health” hier altijd belangrijk geweest; gezonde dieren, gezonde mensen en een gezond milieu (inclusief wilde dieren) . Het staat allemaal in verband met elkaar en dus zetten zij zich ook in voor de gezondheid van straatdieren en dieren van arme gezinnen. Na een aantal jaren en veel avonturen wilde ik toch graag weer terug naar mijn geboorte stad en natuurlijk werken met het leukste team van Nederland!

Ik ben gek op alle dieren, van groot tot klein. Vanaf kleins af aan wilde ik dierenarts worden. Met dit mooie vak is het nooit saai en zijn er altijd weer nieuwe dingen te leren. Ik vind de variatie in het werk ontzettend leuk en mijn interesses binnen het vak zijn dan ook erg breed, van chirurgie tot radiologie of het opwerken van ingewikkelde patiënten. De eigenaar hierin goed informeren en begeleiden vind ik ook belangrijk.

In mijn vrije tijd wandel ik vooral met mijn Zuid Afrikaanse “import” hondje, ben ik graag in de natuur, al dan niet met een snowboard of te paard, en heb ik nog wat creatieve hobby’s zoals schilderen en fotografie.